21 Noiembrie 2023Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BĂRBAȚI ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

         

          21 noiembrie 2023

 

BĂRBAȚI ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU

TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “ tâlhărie calificată”, cu trei persoane bănuite de comiterea faptei, în stare de arest preventiv.

La data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 22:30, Poliția Municipiului Brașov - Biroul de Investigații Criminale, a fost sesizată de către un bărbat, din municipiul Târgoviște, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe strada Hărmanului, din municipiul Brașov, trei bărbați l-ar fi amenințat cu un obiect tăiător și l-ar fi deposedat de o sumă de bani.

În baza celor relatate, polițiștii au întreprins cercetări din care a rezultat faptul că, la data menționată, bărbatul din Târgoviște s-ar fi întâlnit, inițial, doar cu una dintre persoanele bănuite, pe strada Hărmanului, din municipiul Brașov, sub pretextul achiziționării unui autoturism, context în care i-ar fi predat presupusului vânzător, suma solicitată pentru achiziția vehiculului.

Ulterior, la acestă întâlnire s-a alăturat încă un bărbat, care ar fi amenințat persoana vătămată cu un obiect tăiător, acesta fiind obligată să renunțe la suma de bani predată. În continuare, cei doi agresori ar fi fugit de la locul faptei, cu ajutorul unui autoturism, condus de un al treilea bărbat, complice al celor doi presupuși agresori.

În baza datelor furnizate de persoana vătămată, la scurt timp, autoturismul folosit de persoanele bănuite a fost depistat și oprit de polițiști. Cu ocazia controlului, în interiorul autoturismului au fost identificați și reținuți doi dintre bărbații bănuiți.

În urma activităților investigative, în scurt timp, polițiștii au identificat și pe cel de-al treilea bănuit agresor, pe care l-au condus la unitatea de poliție pentru continuarea cercetărilor.

După administrarea probatoriului, polițiștii au dispus reținerea celor 3 bărbați și introducerea acestora în Centrul de Reținere și Arestare Prevenivă din cadrul I.P.J. Braşov, pentru o perioadă de 24 de ore.

De asemenea, după prezentarea acestora, de către procuror, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, pe numele bărbaților au fost emise mandate de arestare prevenitivă pentru 30 de zile.

În cauză, polițiștii brașoveni continuă cercetările în dosarului penal, deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunili de ”tâlhărie calificată”, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.