01 Februarie 2023Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BULETIN DE PRESĂ 01.02.2023

                                                                                  Nr. 28 din 01 februarie 2023

 

În arest pentru infracțiuni la regimul armelor și munițiilor

 

Polițiștii brașoveni au reușit, în baza informațiilor deținute, prinderea în flagrant, la data de 31.01.2023, a unui bărbat, din orașul Zărnești, care oferea ilegal spre vânzare arme de foc letale. În același timp, structurile angrenate au efectuat și 13 percheziții domiciliare la persoane bănuite că dețin și confecționează arme de foc letale, arme ce ar fi putut fi folosite la săvârșirea de activități ilegale.

După efectuarea perchezițiilor, persoanele vizate au fost conduse la unitatea de poliție, iar în urma administrării probatoriului constituit în cadrul dosarului penal, șapte bărbați, au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, în baza ordonanțelor emise, pentru săvârșirea infracțiunilor de “nerespectarea regimului armelor și munițiilor“ sau pentru complicitate la săvârșirea acestei infracțiuni.

Cei șapte bărbați ceretați au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 01.02.2023, să fie prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerile corespunzătoare.

Cercetarile sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, iar la finalizarea cercetărilor va fi propusă soluția legală.

 

 

Bărbat reținut după ce ar fi furat dintr-un restaurant

din Poiana Brașov

 

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Poiana Brașov efectueză acte de urmărire penală într-un dosar, în care un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Județul Ialomița, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

 Astfel, la data de 29.01.2023, acesta ar fi sustras mai multe bunuri, în special băuturi, dintr-o unitate economică din Stațiunea Poiana Brașov.

În baza materialului probator existent în dosarul de urmărire penală constituit, polițiștii au dispus continuarea cercetărilor față de persoana bănuită și reținerea ei pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.   

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Poliției Stațiunii Poiana Brașov sub coordonarea procurorului de caz, iar la finalizarea cercetărilor va fi propusă soluția legală.

 

 

Persoane cercetate în stare de reținere pentru infracțiuni de furt

 

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila - Postul de Poliție Șinca au reușit identificarea și prinderea autorilor a cinci infracțiuni de furt, fapte ce au fost sesizate în zona de competență. 

Cercetările efectuate de polițiști în cazul furturilor reclamate, au dus la stabilirea identității persoanelor, fiind vorba despre trei tineri, domiciliați în localitatea Perșani, județul Brasov.

Asfel, începând cu luna octombrie a anului trecut, doi dintre aceștia ar fi escaladat gardul unui imobil și ar fi pătruns apoi în locuință, de unde ar fi sustras o sumă de bani și bijuterii.

De asemenea, cercetările au indicat faptul că tinerii ar fi sustras la sfârșitul anului trecut și începutul anului curent mai multe bunuri, din difereite proprietăți, prin care au creat un prejuduciu de peste 7.500 lei, în faptele pentru care sunt cercetați.

 În baza materialului probator existent în dosarul de urmărire penală constituit, polițiștii au dispus continuarea cercetărilor față de persoanele bănuite, acestea fiind reținute pentru o perioadă de 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.   

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub coordonarea procurorului de caz, iar la finalizarea cercetărilor va fi propusă soluția legală.

 

 

 

Persoane reținute de către polițiștii brașoveni

 

Polițiști brasoveni, din cadrul Secției nr. 1 Poliție Brașov, au dispus reținerea a trei bărbati, cu vârste cuprinse între 38 și 43 ani, și introducerea acestora în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, după ce ar fi încercat să sustragă mai multe sume de bani din aparatele unei săli de jocuri de noroc.

Astfel,  la data 31.01.2023, orele 12:30, Secția nr. 1 Poliție Brașov a fost sesizată de către un bărbat despre faptul că, în incinta agenției, se aflau trei persoane suspecte de sustragerea unor sume de bani din aparatele slot-machine.

Polițiștii au demarat de îndată cercetările pentru stabilirea stării de fapt și au concluzionat că cei trei bărbați au încercat să sutragă sume de bani din cutiile de valori ale aparatelor de jocuri de noroc prin folosirea unor chei potrivite. 

În baza probatoriului administrat în cauză, cei trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate pentru săvărșirea infractiunii de tentativă la furt calificat si complicitate la această infractiune, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

 

Polițiști brasoveni din cadrul Sectiei 4 Politie au dispus reținerea a două persoane și introducerea acestora în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, după ce ar fi încercat să sustragă mai multe produse dintr-un supermarket, din municipiul Brașov.

Astfel,  la data 30.01.2023, în jurul orelor 20.07, Secția nr. 4 Poliție Brașov a fost sesizată despre faptul că personalul de pază al unui supermarket din municipiu ar fi depistat o femeie, cu vârstă de 33 ani, respectiv un tânăr de 19 ani, care ar fi încercat să sustragă mai multe bunuri din interiorul magazinului.

Cercetările efectuate de politiști au stabilit faptul că cele două persoane, profitând de neatenția personalului de serviciu, au sustras din incinta supermarketului mai multe produse din categoria textilelor și băuturilor alcoolice, cărora le-au rupt etichetele și le-au introdus într-un rucsac, sustras de asemenea din magazin, bunuri pe care le-au abandonat în momentul în care au observat că sunt supravegheați.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate de către polițistii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Brașov sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune soluție legală la finalizarea anchetei.