02 Februarie 2023Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BULETIN DE PRESĂ 02.02.2023

                                                                                              Nr. 29 din 02 februarie 2023

 

 

Cercetat penal pentru conducere sub influența substanțelor interzise

 

 

La data de 01.02.2023, în jurul orelor 15:20, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 32  ani, care conducea un autoturism pe raza Stațiunii Râșnov, din  județul Braşov.

În timp ce polițiștii efectuau controlul, au observat indicii în comportamentul conducătorului auto că s-ar afla sub influența substanțelor interzise, fapt pentru care s-a procedat la testarea sa din punct de vedere al prezenței substantelor psihoactive, iar rezultatul a fost pozitiv la substanța cocaină.

În consecință, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate prezența în organism a substanțelor psihoactive consumate.

 În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se afectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

 

Ordin de protecție provizoriu emis de către polițiști

 

Polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Codlea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “violență în familie” și ”amenințarea”.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că, la data de 01.02.2023, în jurul orei 07.30, pe fondul unor discuții în contradictoriu, un bărbat de 41 ani, din municipiul Codlea, ar fi agresat-o fizic pe soția sa și ar fi amenințat-o cu acte de violență, în timp ce aceștia se aflau la domiciliul comun.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat, prin care este obligat să păstreze o distanță de cel putin 100 de metri atât față de persoana vătămată, cât și față de locul de muncă al acesteia. , respectiv unitatea de învățământ a minorei.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

 

Cercetat penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat

 

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

În fapt, la data de 01.02.2023, ora 08.45, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 42 ani, care conducea un autoturism pe bulevardul 13 Decembrie din municipiul Brașov.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, a documentelor personale și ale vehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că valabilitatea autorizației de circulație provizorie eliberată pentru nr. provizoriu de circulație al autoturismului este expirată din data de 25.12.2022, autovehiculul fiind neînmatriculat.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

 

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de către polițiști

 

La data de 01.02.2023, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov au depistat pe raza localității Poiana Cîmpina, județul Prahova, un bărbat, în vârstă de 39 ani, din municipiul Săcele, pe numele căruia fusese emis un mandat de executare a pedepsei închisorii,

Persoana căutată era condamnată la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fară permis de conducere.

Bărbatul, care era urmărit național, a fost introdus în Penitenciarul Mărgineni, din județul Dâmbovița.