27 Ianuarie 2023Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BULETIN DE PRESĂ 24.01.2023

                                                                                   Nr. 22 din 24 ianuarie 2023

 

Bărbat reținut pentru infracțiunea de furt

 

Polițiștii brașoveni au dispus reținerea unui bărbat de 47 de ani și introducerea acestuia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, după ce ar fi furat mai multe produse dintr-un supermaket.

Astfel, la data de 23.01.2023 Secția 4 Poliție Brașov a fost sesizată despre faptul că personalul de pază al unui magazin, din municipiul Brașov, a depistat o persoană care trecuse de linia caselor de marcat, fără a achita produsele pe care le avea supra sa.  

Cercetările efectuate de polițiștii sosiți la fața locului au stabilit că, la data de 23.01.2023, în jurul orei 18.00, un bărbat ăn vârstă de 47 de ani, domiciliat în comuna Feldioara, a sustras mai multe produse din incinta unui supermarket, fapt pentru care, în cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

De asemenea, prin ordonanța emisă de polițiști s-a dispus și reținerea pentru 24 de ore a persoanei cercetate și introducerea acesteia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Dosarul constituit este instrumentat sub coordonarea unui procuror de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brațov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

 

Cercetat penal pentru conducere sub influența drogurilor

La data de 23.01.2023, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control, pe raza stațiunii Poiana Brașov, un autoturism care era condus de un bărbat de 25 ani, din județul Călărași.

Întrucât persoana prezenta indicii în comportament că s-ar afla sub efectul substanțelor interzise, polițiștii au procedat la efectuarea unui test pentru detectarea prezenței în organism a substanțelor psihoactive, test care a ieșit pozitiv la substanța  ”COCAINĂ”.

Față de cele stabilite, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de mostre biologice, pentru a se stabili cu exactitate  substanța identificată de aparat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

 

Ordin de protecție provizoriu emis pentru ”violență în familie”

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Codlea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “violență în familie”.

Din cercetările efectuate în cauză, a reieșit faptul că la data de 23 ianuarie 2023, în jurul orei 04.30, pe fondul unor discuții în contradictoriu și al consumului de băuturi alcoolice, un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Codlea, ar fi devenit recalcitrant și și-ar fi îmbrâncit concubina, în timp ce se fal în locuința comună.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat, prin care acesta este obligat să părăsească locuința și să păstreze o distanță minimă de 50 m față de persoana vătămată.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.