27 Ianuarie 2023Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BULETIN DE PRESĂ 27.01.2023

                                                              Nr. 25 din 27 ianuarie 2023

 

Amendă și confiscare materialului lemnos pentru o

societate comercială din Zărnești

În perioada de 19-26.01.2023, polițiști din cadrul Serviciul Ordine Publică Brașov – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, cu sprijinul personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Brașov, au efectuat un control pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale asociate cu deținerea, circulația, depozitarea, și comercializarea materialului lemnos la o societate de profil de pe raza localității Zărnești,  jud. Brașov.

           În urma acestei activități s-a constatat că societatea deținea 47,5 m3 lemn rotund din speciile Gorun, Pin și Cireș fără proveniență legală, precum și că aceasta avea înregistrate în SUMAL 2.0 stocuri mai mari decât cele existente.

           Astfel, față de cele constatate de către polițiști, societatea a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor legii silvice, fiind dispusă și măsura complementară a confiscării  cantității totale de 57,2 m3 lemn rotund în valoare totală de 35.000 lei

 

 

Bărbat reținut pentru infracțiunea de furt

 

Polițiștii brașoveni au dispus reținerea unui bărbat, de 47 de ani, și introducerea acestuia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, după ce ar fi sustras produse dintr-un magazin, din municipiul Braşov.

Astfel, la data de 26.01.2023 Secția 5 Poliție Brașov a fost sesizată despre faptul că personalul de pază al unui magazin, din municipiul Brașov, a depistat o persoană care trecuse de linia caselor de marcat, fără a achita produsule pe care le avea supra sa. 

Cercetările efectuate de polițiști au stabilit că, aceeaşi persoană a sustras şi în data de 23,01,2023 bunuri din magazin.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de furt. De asemenea, prin ordonanța emisă de către aceștia s-a dispus și reținerea pentru 24 de ore a persoanei cercetate și introducerea ei în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Dosarul astfel constituit este instrumentat sub coordonarea unui procuror de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

 

Cercetat penal pentru infracțiune la regimul rutier

 

La data de 26.01.2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au efectuat semnal de oprire unui autovehicul, care era condus pe raza comunei Vama Buzăului, din județul Brașov.

La vederea echipajului de poliție conducătorul auto a tras de volan brusc dreapta și a oprit autovehiculul în afara părții carosabile, apoi s-a mutat pe locul din dreapta, încercând, prin aceasta, să arate că nu el a condus, deși se afla singur în autovehicul.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că bărbatul, de 46 de ani, conducător al autovehiculului, figurează cu permisul de conducere reținut și este condamnat definitiv pentru săvârșirea unei alte infracțiunii la regimul rutier.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducre”, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

 

Acțiuni pentru conștientizarea pericolelor de către conducătorii auto

 

          Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au desfășurat la data de 26.01.2023, o acțiune în sistem CASCADĂ, pe DN 13.

Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu Serviciul Rutier Mureș și a avut ca principal scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, în zonele unde au fost înregistrate evenimente rutiere pe fondul nerespectării acestei reguli de circulație.

Astfel, în cadrul acțiunii au participat un număr total de 25 polițiști, din cadrul celor două județe, care au utilizat un număr de 8 aparate de măsurare a vitezei. Cu ocazia desfășurării acțiunii au fost aplicate un număr total de 171 sancțiuni contravenționale, în valoare de 59565 lei, fiind reținute 7 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Pe raza județului Brașov au fost aplicate – 119 sancțiuni, reținute 3 permise de conducere și cele 4 certificate de înmatriculare.

 

 

Permise de conducre reținute pentru drifturi în Poiana Brașov

 

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Poiana Brașov au organizat și desfășurat o acţiune având drept scop depistarea și sancționarea comportamentului agresiv al conducătorilor de vehicule în conducerea acestora pe drumurile publice.

Astfel, în cadrul acțiunii desfășurate au fost indentificați 6 conducători auto, care efectuau derapaje controlate pe drumul public, punând în pericol, prin această manevră, siguranța lor si a celorlați participanți la trafic. 

 

Reamintim faptul că, potrivit legislației ăn vigoare, realizarea intenționată a unui derapaj controlat, constituie contravenție la regimul rutier și se sancționază cu amendă și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă determinată de timp.