30 Ianuarie 2023Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BULETIN DE PRESĂ 30.01.2023

                                                                                  Nr. 27 din 30 ianuarie 2023

 

 

Prindere în flagrant pentru autorii unor furturi

 

Polițiștii făgarășeni au reușit identificarea și prinderea a trei persoane, din localitatea Viștea de Jos, bănuite că ar fi autorii mai multor infrațiuni de furt de catalizatoare auto și carburant.

Astfel, în cadrul activităților operative pe care polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Făgăraș le-au desfășurat, au obținut datele necesare pentru ca în noaptea de 29.01.2023 să poată surprinde, în flagrant, trei persoane care sustrăgeau motorină din rezervorul unui autoutilitare, ce se afla parcată în localitatea Viștea, din Județul Brașov.

După prinderea autorilor, persoanele au fost conduse la unitatea de poliție, unde s-a stabilit că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 29 de ani, o tânără de 24 de ani, dar și un minor de 15 ani, toți trei domiciliați în localitatea Viștea de Jos.

Materilul probator, din dosarul penal în care sunt cercetate persoanele bănuite, a arătat faptul că, în cursul lunii ianuarie, folosindu-se de un autovehicul, aceștia ar fi sustras catalizatoarele unor autovehicule, după ce le secționau cu un dispozitiv țeava de eșapament. De asemenea, persoanele au sustras motorină din autovehiculele parcate, după ce forțau deschiderea capacelor de rezervor. Declarația unuia dintre conducătorii de autovehicul păgubiți a arătat că i s-ar fi sustras cantitatea de 200-250 l de motorină.

Prin ordonanța procurorului, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoroa Făgăraș, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale a celor trei persoane cercetate, în care bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (7 acte materiale), tânăra pentru complicitate la infracțiunea de furt calificat, iar persoana minoră pentru aceeași infracțiune de furt calificat, în 2 acte materiale.

Persoanele au fost retinute inițial pentru o perioadă de 24 de ore, apoi au fost emise mandate de arestare preventivă de către Judecătoria Făgăraș pentru o perioadă de 30 de zile. Drept urmare cei cercați au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Cercetarile sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz, în care, la sfârșitul acestora, se va dispune soluția legală.

 

 

Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

 

În data de 29.01.2023, orele 05.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Brașov au depistat în trafic, un bărbat, în vârstă de 18 ani, care conducea un autovehicul pe bulevardul Eroilor, din municipiul Brasov.

Pentru că tânărul nu a prezentat permisul de conducere, polițiștii au afectuat interogări în bazele de date, de unde a rezultat că cel oprit ăn trafic nu este posesor de  permis de conducere.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul fiind de 0,39 mg/l alcool pur in aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, dosar instrumentat la Biroul Rutier Brașov sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

În data de 29.01.2023, în jurul orelor 18.20, un bărbat în vârstă de 72 ani, în timp ce conducea un autovehicul pe str. Ioan Luca Caragiale din mun. Brașov, a intrat în coliziune cu un autovehicul care se afla parcat. Dupa impact, acesta și-a continuat deplasarea.

Polițiștii sosiți la fața locului l-au identificat pe conducătorul auto implicat în accident și l-au testat din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, unde rezultatul a fost 0,52 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Față de valoarea indicată, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat de Biroul Rutier sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

 

La data de 29.01.2023, în jurul orelor 10:55, un bărbat de 23 ani s-a prezentat la sediul Politiei Statiunii Râșnov, unde a declarat faptul că a fost implicat într-un accident de circulație soldat cu pagube materiale.

Față de cele declarate, s-a urmat procedura de soluționare a accidentelor și, pentru că bărbatul prezenta suspiciuni că s-ar afla sub influența substanțelor interzise, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la THC 5 – Cannabis.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea determinării cu exactitate a prezenței în organism a substanțelor psihoactive consumate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența altor substannțe”, dosar instrumentat la Poliția Stațiunii Râșnov sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.