19 Februarie 2024Sursa: I.P.J. BRAȘOV

Buletin de presă din 19.02.2024

 

              Nr. 37 din 19 februarie 2024

         

DISPOZITIV DE SUPRAVEGHERE A AGRESORULUI MONTAT DE  DE POLIȚIȘTI PENTRU ACTE DE VIOLENȚĂ DOMESTICĂ

 

Polițiștii brașoveni au emis ordin de protecție provizoriu și au montat un dispozitiv de supraveghere după ce aceștia au fost sesizați cu privire la săvârșirea unor acte de violență de către un bărbat aflat sub influența alcoolului.

 

La data de 17 februarie a.c, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov - Secția 3 Poliție, în urma unei sesizări telefonice, au pătruns la domiciliul persoanei vătămate, un imobil din județul Brașov, în care au intervenit pentru protecția acesteia.

 

Aici, acestia au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 42 de ani, pe fondul consumului de alcool, dar și a unor nemulțumiri de ordin familial, și-ar fi agresat fizic concubina, lovind-o cu pumnul.

În baza celor constatate, polițiștii au întocmit formularul de risc, din acesta reieșit faptul că există pericol iminent de violență față de persoana vătămată și au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele bărbatului agresiv. Totodată, au stabilit și alte măsuri de protecție constând în evacuarea bărbatului agresor și interzicerea acestuia de a se apropia la o distanță mai mică de 100 de metri față de persoana agresată.

 

De asemenea, la cererea victimei, a fost montat dispozitivul de supraveghere agresorului, astfel acesta fiind monitorizat electronic pentru a nu se a apropia față de persoana protejată.

 

În cazul expus, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, deschis sub coordonarea unui procuror din cadul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală.

 

BĂRBAT REȚINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE PROVIZORIU

 

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz  au reținut un bărbat, pe care îl cercetează în prezent pentru comitrea infracțiunilor de amenințare și încălcarea ordinului de protecție provizoriu.

 

La data de 17 februarie a.c., polițiștii au primit o sesizare, în care le era semnalat faptul că un bărbat, față de care a fost emis un ordin de protecție provizoriu, s-ar afla în locuința persoanei vătămate şi ar amenința-o pe aceasta.

 

Față de sesizarea primită, de îndată, la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție,  acesta efectuând primele investigații, care au stabilit că bărbatul, din localitatea Jibert, ar fi pătruns în imobilul concubinei sale și i-ar fi adus amenințări, deși acesta avea interdicția anterior stabilită de a nu se apropia la o distanță mai mica de 30 de metri față de femeie.

 

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală și, în același timp, în baza celor constate, au dispus reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și arestare Preventivă al I.P.J.

 

Cercetările sunt continuate la nivelul secției de poliție, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse măsurile legale, sub coordonarea procurorului desemnat, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea.