21 Februarie 2024Sursa: IPJ Brașov

Buletin de presă din 20.02.2024

 

  Nr. 38 din 20 februarie

 

BĂRBAȚI ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU INFRACȚIUNI DE FURT CALIFICAT

 

Polițiștii brașoveni au reușit prinderea în flagrant delict a unor bărbați, bănuiți fiind de săvârșirea a mai multor furturi, din județul Brașov.

La sfârșitul lunii ianuarie polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Brașov au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns într-un imobil, aflat în construcție, de unde ar fi fost sustrase mai multe bunuri, valoarea acestora fiind estimată la suma de 15.000 de euro.

Verificările pe care polițiștii le-au efectuat, imediat după primirea sesizării, au dus la identificarea persoanelor bănuite, iar la data de 16 februarie a acestui an, în cadrul unei operațiuni desfășurată cu polițiști din cadrul mai multor structuri operative, s-a reușit prinderea a trei persoane, imediat ce acestea sustrăseseră motorină din rezervorul unui autocamion, ce se afla parcat pe o stradă, din comuna Sânpetru, precum și alte bunuri de pe un șantier.

După surprinderea în flagrant delict a persoanelor, polițiștii au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, la adrese din municipiul Săcele, unde locuiesc cei bănuiți. De aici au fost ridicate mai multe bunuri de interes, dar și bunuri căutate pentru a fi recuperate.

De asemenea, polițiștii au mai stabilit că aceleași persoane, folosindu-se de un vehicul, s-ar fi deplasat la o clădire aflată în renovare, din municipiul Brașov, de unde ar fi sustras, de asemenea, bunuri în valoare de aproximativ 40.000 de lei.

Cei trei bărbați bănuiți, cu vârstele între 30 și 37 de ani, au fost conduși la sediul unității de poliție, unde,  în baza materialului probator, s-a dispus inițial față de aceștia reținerea și introducerea lor în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brasov, pentru o perioadă de 24 de ore. De asemenea, polițiștii au dispus și imobilizarea vehiculului cu care persoanele depistate ar fi transportat bunurile sustrase. 

În cauză, persoanele cercetate, după prezentarea acestora de către procurorul de caz în fața judecătorului de drepturi și libertăți, au fost arestate preventiv în baza mandatelor de arestare preventivă emise, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „furt calificat”.

Activitățile de cercetare și prindere au fost desfășurate împreună cu polițiști din cadrul Secțiilor 3, 4 și 5 Poliție Brașov, Biroului de Investigații Criminale Brașov, Secției de Poliție Rurală Feldioara, Poliției Municipiului Săcele, Poliției Stațiunii Poiana Brașov, Serviciului Criminalistic al I.P.J. Brașov, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Burebista” Brașov.

 

PERSOANE CERCETATE DE POLIȚIȘTI

PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov efectuează cercetări în cadrul unor dosare penale pe care le-au deschis, după ce au depistat, în trafic, mai multe persoane care nu respectau prevederile legislației rutiere.

La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 10:00, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control asupra traficului, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Săcele, au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe strada Canalului, din municipiul Săcele.

În timp ce efectuau controlul asupra legalității documentelor, polițiștii au constatat că  bărbatul care se afla la volan, de 65 de ani, prezintă indicii ale consumului de alcool și astfel l-au testat din acest punct de vedere. Rezultatul testării a indicat o valoare de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot la data de 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Predeal au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN1, din direcția stațiunii Azuga spre municipiul Brașov, un autoturism se deplasează în mod haotic.

În urma sesizării, în scurt timp, polițiștii au identificat autoturismul semnalat, iar, după ce au stabilit identitatea persoanei aflate la volan, o femeie de 48 de ani, s-a procedat la testarea ei din punct de vedere al consumului de alcool, iar rezultatul a indicat valoarea de 1,03 mg/l alcool pur în aerul respirat.

Conducătorii auto testați pozitiv pentu consumul de alcool au fost conduși la unități medicale autorizate, unde le-au fost prelevate mostre biologice, pentru a se determina cu certitudine cantitiatea de alcool consumată.

În cauză, au fost deschise două dosare penale, ambele pentru săvârșirea infracțiunii de   ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

 

La data de 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zărnești, în timp ce efectuau serviciul de monitorizare și control asupra traficului rutier, pe strada Brazilor din orașului Zărnești, au observat un autoturism, care tracta, folosind o coardă textilă, un alt autoturism.

Astfel, cele două autovehicule au fost oprite pentru control, iar cu ocazia verificării aspectelor de legalitate asupra documentelor, după ce au fost identificați cei doi conducători ai autoturismelor, polițiștii au constat că niciunul dintre aceștia nu posedă permis de conducere auto.

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere””, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești.