22 Februarie 2024Sursa: I.P.J. BRAȘOV

Buletin de presă din 22.02.2024

  Nr. 39 din 21 februarie

 

ACTIVITĂȚI SPECIFICE EFECTUATE DE POLIȚIȘTII DIN CADRUL BIROULUI PENTRU PROTECȚIA ANIMALELOR BRAȘOV

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov- Biroul pentru Protecția Animalelor Brașov, au organizat o acțiune, pe raza localității Măieruș, județ Brașov, în scopul verificării bunăstării animalelor și pentru identificarea abaterilor de la normele legale în domeniu.

 

La data de  21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov- Biroul pentru Protecția Animalelor Brașov, au acționat, pe raza localității Măieruș, din județul Brașov, în scopul verificării bunăstării animalelor, dar și pentru identificarea eventualelor abateri de la normele legale în domeniu.

 

Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate, la o stână din localitate, polițiștii au identificat doi bărbați, care dețin un total de 23 de exemplare canine, a căror aspect prezintă modificări, prin intervenții de cupare ale urechilor. 

 

În cauză, cercetările vor fi continuate de polițiști, pentru săvârșirea infracțiunii de “intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotmia, cuparea urechilor, …”, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea.

 

BĂRBAȚI ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU FURT CALIFICAT

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov - Seția 3 Poliție, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu doi bărbați bănuiți, în stare de arest preventiv, după ce au fost surprinși în timp ce părăseau incinta unei plaforme industriale, din interiorul căreia ar fi sustras mai multe materiale feroase.

 

La data de 20 februarie a.c., în jurul orei 06:00, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, pe strada 13 Decembrie, din municipiul Brașov, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov - Secția 3 Poliție, au surprins un autoturism, care părăsea incinta unei platforme industriale.

 

Întrucât au observat indicii ale săvârșirii unei infracțiuni, polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, iar în scurt timp, acesta a fost oprit pentru control, tot pe strada 13 Decembrie.

 

Cu ocazia efectuării controlului, au fost identificați doi bărbați, de 37 și 38 de ani, iar în interiorul unui sac, au fost identificate elemente feroase, cu o valoare estimată de aproximativ 9000 de lei, elemente care ar fi fost sustrase de cei doi bărbați, din interiorul platformei industriale.

 

În urma administrării probatoriului, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și depuși în cadrul Centrului de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Brașov, iar după ce au fost prezentați de către procuror, în fața judecătorului de drepturi și libertăți, la data de 21 februarie a.c., a fost admisă propunerea de arestare preventivă aacestora,  pentru 30 de zile.

 

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”furt calificat”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

 

BĂRBAT ARESTAT PREVENTIV

DUPĂ CE ȘI-AR FI AGRESAT SOȚIA

 

Polițiștii brașoveni efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu persoana bănuită în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea unor infracțiuni de violență în familie

 

La data de 17 februarie a.c, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov - Secția 2 Poliție, în urma unei sesizări telefonice, s-au deplasat la adresa indicată și au pătruns la domiciliul persoanei vătămate, un imobil din municipiul Brașov, unde au intervenit pentru protecția acesteia.

 

În cadrul verficărilor pe care le-au efectuat, aceștia au stabilit faptul că un bărbat, de 27 de ani, pe fondul unor nemulțumiri de ordin familial, și-ar fi agresat fizic soția, lovind-o cu pumnul și creându-i acesteia suferințe fizice. Tot aici, polițiștii au întocmit și formularul de evaluare a riscului, document din care a reieșit faptul că există un pericol iminent de violență față de persoana vătămată, fapt pentru care a fost emis un ordin de protecție provizoriu, pe numele bărbatului agresiv.

 

În continuare, din cauza manifestărilor și a comportamentului agresiv, bărbatul a fost condus la sediul unității, unde, în urma administrării probatoriului, a fost reținut pentru 24 de ore și depus în cadrul Centrului de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Brașov.

 

La data de 21 februarie a.c.,acesta a fost prezentat de către procuror, în fața judecătorului de drepturi și libertăți, care a admis propunerea de arestare preventivă a bărbatului agresiv, pentru 30 de zile.

 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști, în cadrul dosarului penal constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “violență în familie”, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.