23 Februarie 2024Sursa: I.P.J. BRAȘOV

Buletin de presă din 23.02.2024

 

              Nr. 30 din 23 februarie 2024

 

BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU

ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 1 Poliție efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție, după ce un bărbat s-a deplasat la locuința concubinei, deși acest lucru era interzis.

 

La data de 22 februarie a.c., Poliția Brașov a fost sesizată de către o persoană care semnala faptul că fostul concubin a încălcat interdicțiile ordinului de protecție și i-a creat o stare de temere, prin amenințările pe care acesta i le-a adus.

 

Față de cele sesizate, polițiștii s-au deplasat de îndată la adresa menționată, unde au efectuat verificări care au dus la identificarea bărbatului reclamat, chiar lângă ușa imobilului aparținând persoanei vătămate.

 

În baza celor constatate la fața locului, a audierilor efectuate și a faptului că, pe numele bărbatului fusese emis anterior un ordin de protecție, pe care acesta nu l-a respectat, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile prevăzute şi dispuse prin ordinul de protecţie.”

 

De asemenea, polițiștii au dispus și reținerea bărbatului violent pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare preventivă al I.P.J. Brașov.

 

Cercetările sunt continuate de polițiștii brașoveni, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

 

 

 

 

 

 

 

PERSOANE CERCETATE DE POLIȚIȘTI

PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE

 

 

Polițiștii brașoveni efectuează cercetări în cadrul unor dosare penale pe care le-au deschis, după ce au depistat, în trafic, mai multe persoane care nu respectau prevederile legislației rutiere.

 

La data de 22 februarie a.c., în jurul orei 03:30, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Brândușelor, din stațiunea Râșnov, s-ar fi produs un accident rutier, soldat cu pagube materiale.

 

În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constat că incidentul ar fi fost produs de conducătorul unui autoturism care ar fi pierdut controlul volanului și astfel, ar fi avariat alte două autoturisme parcate regulamentar în afara părții carosabile.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că tânărul care s-ar fi aflat la volan, de 20 de ani, nu posedă permis de conducere auto. De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul din dotare pentru consumul de alcool, iar rezultatul a indicat o valoare de 0.62 mg/l alcool pur în aerul respirat.

 

După ce a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea cu certitudine a cantității de alcool consumată, tânărul a fost reținut și depus în cadrul Centrului de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Brașov, pentru 24 de ore.

 

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de “conducerea unui autovehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești.

 

 

 

 

 

La data de 22 februarie a.c., în cadrul activităților de patrulare pe care polițiștii le desfășurau în localitatea Teliu, în jurul orei 01:00, au efectuat semnal de oprire asupra unui autovehicul, care circula pe DN 10. 

 

În timpul controlului, polițiștii au observat că bărbatul, care se afla la volanul autovehiculului, prezenta indicii că s-ar afla sub influența alcoolului, astfel că a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat valoarea de 0,55 mg/l alcool în aerul expirat.

 

Față de cele stabilite, în cauză, polițiștii au întocmit documentele de constatare și i-au adus la cunoștință bărbatului, de 22 de ani, că nu mai are dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice. 

 

Ulterior constatării, în jurul orei 05:00 dimineața, bărbatul a fost identificat din nou la volanul autovehiculului, de data aceasta fiind depistat în localitatea Prejmer. Și aici a fost testat din punct de vedere al consumului de alcool, iar rezultatul a indicat din nou o valoare a alcoolemiei peste limita legală.

 

Ca urmare a întregului material probator, față de conducătorul auto, cercetat pentru pentru săvârșirea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influeța alcoolului sau a altor substanțe”, polițiștii au luat măsura reținerii și introducerii acestuia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov pentru o perioadă de 24 de ore.

 

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune soluția legală la finalizarea cercetărilor.

 

La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 23:00, pe DN1, în apropierea localității Dridif, județ Brașov, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila au intervenit la locul producerii unui accident rutier soldat cu pagube materiale, în care a fost implicat un singur autoturism.

 

În urma verificărilor întreprinse, a rezultat că persoana care se afla la volanul autoturismului, o femeie, de 52 de ani, ar fi pierdut controlul volanului și ar fi părăsit partea carosabilă a drumului. De asemenea, cu ocazia verificării aspectelor de legalitate asupra documentelor, polițiștii au stabilit și faptul că femeia nu posedă permis de conducere auto.

 

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui autovehicul fără permis de conducere” iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.