24 Februarie 2024Sursa: I.P.J. BRAȘOV

Buletin de presă din 24.02.2024

 

 

 

 

              Nr.41 din 24 februarie 2024

 

CONDUCĂTORI AUTO CERCETAȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

 

Polițiștii brașoveni efectuează cercetări în cadrul unor dosare penale, pe care le-au deschis după ce au identificat conducători auto care au încălcat prevederile legislației rutiere.

 

La data de 23 februarie a.c., în jurul orei 22:00, în timp ce efectuau serviciul de monitorizare și control asupra traficului, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara au efectuat semnale de oprire față de un autoturism care circula pe strada Hărmanului, din localitate Bod, județ Brașov.

 

Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor efectuate de polițiști, aceștia au pornit în urmărire, iar în scurt timp, pe strada Tudor Vladimirescu, din aceeași localitate, autoturismul a fost oprit din deplasare.

 

După ce au identificat persoana aflată la volan, un bărbat, de 28 de ani, întrucât au observat indicii ale consumului de alcool, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat valoarea de 1.07 mg/l alcool pur în aerul respirat.

 

În continuare, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în scopul stabilirii cu certitudine a cantității de alcool consumată.

 

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar cercetările sunt continuate de polițiști,  sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

 

Tot la data de 23 februarie a.c., în jurul orei 11:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Săcele, au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Câmpului, din municipiul Săcele.

 

Cu ocazia verificării aspectelor de legalitate asupra documentelor, după ce a fost identificat bărbatul de la volan, în vârstă de 42 de ani, polițiștii au constat că autoturismul pe care acesta îl conducea, nu este înmatriculat.

 

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, iar cercetările sunt continuate de polițiști,  sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.