25 Februarie 2024Sursa: I.P.J. BRAȘOV

Buletin de presă din 25.02.2024

 

 

 

 

              Nr.42  din 25 februarie 2024

 

BĂRBAT REȚINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE PROVIZORIU

 

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări, în cadrul unui dosar penal, cu un bărbat suspectat în stare de reținere, după ce acesta a încălcat prevederile ordinului de protecție emis pe numele său.

 

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 04:30, polițiștii au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că ușa de acces în imobilul în care aceasta locuiește ar fi fost forțată și deteriorată de către concubinul său, persoană față de care ar fi fost emis anterior un ordin de protecție.

 

Față de sesizarea primită, polițiștii s-au deplasat la fața locului, o locuință din localitatea Lovinc, comuna Jibert, unde au constat că cele sesizate se confirmă. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constat că bărbatul agresiv, de 30 de ani, ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate, după ce ar fi forțat ușa de acces în imobil și astfel ar fi încălcat prevederile ordinului de protecție care fusese emis anterior pe numele său.

 

În scurt timp, polițiștii l-au identificat pe bărbatul agresiv, care, după administrarea probatoriului, a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Brașov, pentru 24 de ore.

 

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  “încălcarea ordinului de protecție ”, iar cercetările sunt continuate la nivelul secției de poliție, sub coordonarea procurorului desemnat, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse măsurile legale.

 

 

 

 

CONDUCĂTORI AUTO CERCETAȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov efectuează cercetări în cadrul unor dosare penale, pe care le-au deschis după ce au identificat, în trafic, mai multe persoane care nu au respecat legistația rutieră

 

La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 01:35, în timp ce efectuau serviciul de monitorizare și control asupra traficului, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Predeal au observat un autoturism care se deplasa în mod haotic, motiv pentru care au efectuat semnale pentru oprirea acestuia, pe bulevardul Mihail Săulescu, din localitatea Predeal.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor emise de polițiști și a pătruns pe o stradă adiacentă, loc în care a abandonat autoturismul și a fugit. În scurt timp, polițiștii l-au identificat și depistat pe conducătorul auto, un bărbat, de 28 de ani, într-o zonă împădurită din proximitatea gării Predeal.

În cadrul contolului efectuat, polițiștii l-au testat testat din punct de vedere al consumului de alcool și pentru că rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul respirat, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în scopul stabilirii cu certitudine a cantității de alcool consumată.

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  “conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 19:35, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov - Biroul Rutier au intervenit în municipiul Brașov, la intersecția străzii De Mijloc cu strada Lungă, unde s-a produs  un accident rutier, soldat cu pagube material.

Din primele cercetări a rezultat faptul că incidentul s-ar fi produs ca urmare a faptului că unul din autoturismele implicate nu ar fi respectat indicatoarele de circulație și ar fi pătruns în intersecție fără a acorda prioritate, lovind astfel un alt autoturism.

Conducătorii celor două autoturisme implicate au fost testați pentru consumul de alcool, iar în cazul celui care ar fi produs incidentul, un bărbat, de 48 de ani, rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul respirat.

În continuare, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în scopul stabilirii cu certitudine a cantității de alcool consumată.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul dosarului penal constituit pentru comiterea infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Tot la data de 24 februarie a.c., în jurul orei 09:27, în cadrul unei acțiuni organizate de Poliția Stațiunii Poiana Brașov,  polițiștii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DN1E, în zona Poiana Mică.

În cadrul controlului efectuat, după ce a fost identificat bărbatul de la volan, de 42 de ani, întrucât au observat indicii ale consumului de alcool, polițiștii l-au testat din acest punct de vedere.

Rezultatul a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,48 mg/l alcool pur în aerul respirat, astfel că bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în scopul stabilirii cu certitudine a cantității de alcool consumată.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar cercetările sunt continuate de polițiști,  sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.