26 Februarie 2024Sursa: I.P.J. BRAȘOV

Buletin de presă din 26.02.2024

 

 

 

 

              Nr.43  din 26 februarie 2024

 

 

BĂRBAȚI CERCETAȚI PENTRU SĂVÂRȘIREA INFRACȚIUNII DE  TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

 

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Săcele efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, după ce au reținut trei bărbați bănuiți de comiterea infracțiunii de “tâlhărie calificată

 

 

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Săcele au fost sesizați de către un bărbat, cu privire la faptul că în timp ce se afla pe strada Amurgului, din municipiul Săcele, ar fi fost agresat fizic de trei bărbați și deposedat de bicicleta cu care se deplasa.

 

În urma cercetărilor efectuate, în scurt timp, au fost identificați cei trei bărbați, bănuiți de comiterea agresiunii, iar la data de 25 februarie a.c., polițiștii au pus în executare mandate de percheziție domiciliară la locuințele acestora, ocazie cu care fost identificată bicicleta sustrasă, precum și alte mijloace de probă.

 

După administrarea probatoriului bărbații au fost reținuți și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Brașov, pentru 24 de ore, iar la data de 25 februarie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura controlului judiciar pentru cei trei bărbați, pentru o perioadă de 60 de zile.

 

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  “tâlhărie calificată”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse măsurile legale.

 

 

 

 

CONDUCĂTORI AUTO CERCETAȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI ȘI A SUBSTANȚELOR INTERZISE

 

 

Polițiștii rutieri efectuează cercetări în cadrul unor dosare penale, pe care le-au deschis după ce au depistat la volanul unor autoturisme, conducători auto testați pozitiv pentru consumul de alcool și substanțe psihoactive.

 

La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 05:30, în timp ce efectuau serviciul de monitorizare și control asupra traficului, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov - Biroul Rutier au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Calea Făgărașului, din municipiul Brașov.

 

În cadrul controlului efectuat, după ce a fost identificat conducătorul autoturismului, un bărbat, de 30 de ani, întrucât au observat indicii specifice, polițiștii l-au testat din punct de vedere al consumului de substanțe interzise, iar rezultatul a indicat prezența în organism a unei substanțe psihoactive.

 

Tot la data de 25 februarie a.c., în jurul orei 21:00, pe strada Hărmanului, din municipiul Brașov, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat, de 27 de ani.

 

După ce au verificat aspectele de legalitate ale documentelor, în urma indiciilor sesizate, polițiștii l-au testat pe bărbat din punct de vedere al consumului de alcool, iar rezultatul a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,91 mg/l alcool pur în aerul respirat.

 

În continuare, deoarece rezultatul testărilor nu reprezintă probe în cadrul dosarelor penale, cei doi bărbați au fost conduși la o unitate medicală autorizată, unde le-au fost prelevate mostre biologice, în scopul stabilirii cu certitudine a cantității de alcool consumată și a consumului de substanțe psihoactive.

 

În cauzele prezentate au fost întocmite două dosare penale, ambele pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea procurorilor desemnați din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

 

 

 ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR BRAȘOVENI PENTRU MENȚINEREA UNUI MEDIU DE SIGURANȚĂ ADECVAT

 

 

În perioada 23 februarie-25 februaruie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat mai multe acțiuni care au avut ca scop menținerea unui mediu de siguranță adecvat, în special prin prevenirea și combaterea infracțiunilor rutiere, dar și pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra persoanei și  patrimoniului.

 

Pentru că ne dorim creșterea gradului de siguranță rutieră, în contextul unui aflux mare de turisti, polițiștii brașoveni au desfășurat activități complexe în vederea identificării și sancționării abaterilor de la normele legale, în special pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, dar și pentru sancționarea conducătorilor auto care parchează autoturismele, fără drept, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

 

La activități au participat 40 de polițiștii din cadrul Serviciului și al Birourilor de Investigații Criminale Brașov și Săcele, Serviciul Rutier și Birourile Rutiere Brașov și Săcele, polițiști din cadrul secțiilor de poliție de pe raza municipiului Brașov, dar și polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara.

 

În timpul acțiunilor au fost legitimate 1124 de persoane și au fost verificate 920 de autovehicule.

 

Rezultatul activității s-a concretizat în aplicarea a 76 de sancțiuni contravenționale, cu valoare totală aproximativă de 22.450 de lei. De asemenea, în urma verificărilor întreprinse, au fost ridicate 8 certificate de înmatriculare și au fost reținute, în vederea suspendării, 6 permise de conducere.

 

 

Acțiunile vor continua în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică!