27 Februarie 2024Sursa: I.P.J. BRAȘOV

Buletin de presă din 27.02.2024

 

                Nr.44  din 27 februarie 2024

 

TINERI ARESTAȚI PREVENTIV

PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

 

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu trei persoane bănuite în stare de arest preventiv, după ce acestea ar fi agresat fizic și ar fi sustras bunurile altor persoane.

 

La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 02:30, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, pe bulevardul Victoriei, din municipiul Brașov, în fața unei unități comerciale, două persoane ar fi fost agresate fizic și deposedate de bunurile personale.

 

În urma sesizării primate, polițistii s-au deplasat la fața locului, iar din cercetările pe care le-au efectuat a rezultat faptul că, în jurul orelor 01:30, după ce ar fi părăsit incinta unei unități comerciale, doi tineri ar fi imobilizați și loviți, de către alți trei tineri, cu scopul de a fi deposedați de bunurile personale.

 

Cu ocazia extinderii verificărilor, polițiștii au constat că, imediat după acest incident, aceiași trei tineri, ar fi agresat și deposedat de bunurile personale un alt bărbat, care se afla tot în zona unității comericale de pe bulevardul Victoriei.

 

În scurt timp, polițiștii i-au identificat și depistat pe tinerii agresivi, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, iar după administrarea probatoriului, aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Brașov, pentru 24 de ore.

 

La data de 26 februarie a.c., după ce au fost prezentați de către procuror în fața judecătorului de drepturi și libertăți, față de cei trei tineri a fost dispusă măsura arestului preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

 

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  “tâlhărie calificată” iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

 

 

 

TÂNĂR AGRESIV IDENTIFICAT ȘI REȚINUT

DE POLIȚIȘTI

 

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zărnești efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu persoana bănuită în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunii de “lovire și alte violențe

 

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zărnești au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, pe strada Diana, din orașul Zărnești, a fost găsit un bărbat care prezintă mai multe urme de violență.

 

În baza acestui apel, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a constat că cele sesizate se confirmă, iar bărbatul agresat, care prezenta urme de lovituri la nivelul feței, a fost transportat la o unitate medicală, unde beneficiază de îngrijiri de specialitate.

 

În urma investigațiilor întreprinse, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea agresiunii,  respectiv un tânăr, de 20 de ani, care la data de 26 februarie a.c., după administrarea probatoriului, fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Brașov, pentru 24 de ore.

 

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  “lovire și alte violențe”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

 

 

 

BĂRBAȚI CERCETAȚI DE POLIȚIȘTI DUPĂ CE S-AR FI AGRESAT RECIPROC ÎN TIMPUL UNEI ALTERCAȚII

 

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, după ce au reținut mai multi bărbați care s-ar fi agresat reciproc în timpul unei altercații.

 

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Principală din sat Acriș, comuna Vama Buzăului, județ Brașov, ar fi avut loc un conflict în care ar fi fost implicate mai multe persoane.

 

În urma sesizării, polițistii s-au deplasat la fața locului, iar în urma cercetărilor efectuate au identificat opt bărbați, membri ai două familii, cu vârste cuprinse între 20 si 41 de ani, care, pe fondul unor conflicte mai vechi, s-ar fi agresat reciproc, lovindu-se cu diferite obiecte contondente.

 

După ce au beneficiat de îngrijiri medicale, șase dintre persoanele implicate în altercație au fost reținute și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J, pentru 24 de ore, iar la data de 26 februarie a.c., după ce au fost prezentate de către procuror în fața judecătorului de drepturi și libertăți, față de cei în cauză a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

 

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de  “încăierare”, “lovire și alte violențe” și “tulburarea ordinii și liniștii publice” iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.