29 Februarie 2024Sursa: I.P.J. BRAȘOV

Buletin de presă din 29.02.2024

                        nr. 46 din 29 februarie

 

 

ORDINE DE PROTECȚIE PROVIZORII

EMISE DE POLIȚIȘTII BRAȘOVENI

 

Polițiștii brașoveni au emis ordine de protecție provizorii, după ce a au fost sesizați cu privire la săvârșirea unor acte de violență domestică.

 

La data de 28 februarie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov -  Secția 2 Poliție au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către concubinul său.

 

Imediat după primirea sesizării, echipa operativă, constituită în acest sens, s-a deplasat la adresa indicată și a constatat că, pe fondul unor neînțelegeri între cei doi concubini, s-ar fi iscat un conflict, în urma căruia femeia ar fi fost amenințată cu acte de violență și agresată fizic, fiind lovită de concubinul său, un bărbat, de 33 de ani.

 

Astfel, în urma celor constatate, dar și pe baza întocmirii formularului de evaluare a riscului, a reieșit faptul că, în cauză, există risc iminent de violență, motiv pentru care polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului agresiv.

 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în dosarul penal pe care l-au întocmit sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de violență în familie” și „amenințare”, urmând ca a fi dispuse măsurile legale la finalizarea acestora.

 

Tot la data de 28 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zărnești au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că ar fi fost amenințată cu acte de violență de către soțul său.

 

În baza acestei sesizări, polițiștii s-au deplasat la adresa indicată, unde, în urma verificărilor întreprinse au constat faptul că, în jurul orei 21:30, după ce un bărbat și-ar fi amenințat soția cu acte de violență, pentru a ajunge în locul în care aceasta se afla, ar fi distrus poarta de acces și ușa unui imobil.

 

Față de cele constatate și pe baza formularului de evaluare a riscului, din care a  reieșit existența riscului iminent de violență, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele bărbatului agresiv.

 

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de distrugere” și „amenințare”, iar cercetările urmează a fi continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, urmând ca la finalizarea acesora să fie dispuse măsurile legale.

 

 

BĂRBAT CERCETAT DE POLIȚIȘTI

PENTRU CONDUCEREA VEHICULULUI SUB

 INFLUENȚA ALCOOLULUI

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, pe care l-au deschis după ce au depistat, la volanul unui autoturism, un bărbat aflat sub influența alcoolului.

 

La data de 28 februarie a.c., în jurul orei 21:30, în localiatea Bucium, județul Brașov, în timp ce polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuau activități de monitorizare și control al traficului auto, au oprit un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat, de 60 de ani.

 

În cadrul controlului efectuat, întrucât au observat indicii ale consumului de alcool, polițiștii l-au testat pe bărbat din acest punct de vedere, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 1,07 mg/litru alcool pur în aerul respirat.

 

Față de cele stabilite, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în scopul stabilirii cu certitudine a cantității de alcool consumată.

 

A fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

 

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI

 

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele unei persoane pentru săvârșirea mai multor infracțiuni rutiere.

 

La data de 28 februarie a.c., poliţişti din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Făgăraș, la aceeași dată, pe numele unui bărbat, de 54 de ani, condamnat la executarea a 3 ani și 11 luni de închisoare, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni rutiere..

 

Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Codlea, unde urmează să execute pedeapsa pentru care a fost condamnat.