22 Mai 2023Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BULETIN DE PRESĂ din data de 20.05.2023

                        Nr. 128 din 20 mai 2023

 

FEMEIE REȚINUTĂ DE POLIȚIȘTI PENTRU

FURT CALIFICAT

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz au identificat și reținut o persoană care ar fi sustras dintr-o locuință o sumă importantă de bani.

Acțiunea infracțională a femeii s-a petrecut la finalul anului trecut, când proprietarul unui imobil, din localitatea Apața, județul Brașov, a sesizat polițiștii cu privire la faptul că din locuință îi lipsește suma de aproximativ 10.000 de lei, fără a cunoaște împrejurările în care acesta a fost sustrasă.

Cercetările pe care polițiștii le-au desfăsurat după primirea sesizării, au dus la stabilirea identității persoanei suspecte și la darea acesteia în urmărire.

Astfel, la data de 19 mai a.c polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zărnești, în împrejurări operative, au identificat-o pe femeia bănuită de comiterea furtului și au condus-o la unitatea de poliție, unde, în baza materialului probator existent, s-a dispus prin ordonanță reținerea accesteia pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea sa în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Dosarul, în care femeia este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, se află în lucru sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

 

MANDATE DE ARESTARE PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

Polițiștii din cadrul Politiei Stațiunii Râșnov efectueză acte de urmărire penală într-un dosar, în care trei persoane au fost arestate preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

La data de 18 mai a.c. polițiștii au fost sesizați de un bărbat care reclama faptul că, în cadrul unei reuniuni, unde au participat mai multe persoane, i-a fost sustrasă o sumă de bani.

Cercetările efectuate de către polițiști imediat după primirea sesizării, au dus la stabilirea identității persoanelor suspecte, dar și a modului în care a fost săvârșită acțiunea infracționață. Astfel, în cadrul acelei întâlniri persoana reclamantă ar fi fost agresată fizic de doi bărbați și o femeie, context în care i-au sustras și banii ce se aflau într-unul dintre buzunarele pantalonilor.

În cauză, cercetările au fost efectuate pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată de către cele trei persoane bănuite, pentru care polițiștii au dispus inițial măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea acestora în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.  

După prezentarea persoanelor în fața instanței de judecătă, judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea procurorului și a dispus arsetarea preventivă a celor trei pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, urmând a fi dispuse măsurile legale.

 

CONDUCĂTOR AUTO IDENTIFICAT ÎN TRAFIC FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE ȘI SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au identificat pe raza municipiului un bărbat care conducea autovehiculul cu o alcoolemie peste limita legală și având permisul de conducere anulat.

La data de 19 mai a.c. polițiștii din cadrul Polițieie Municipiului Făgăraș au afectuat semnal de oprire unui autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Jibert, județul Brașov, pe strada Gheorghe Doja, din localitatea de competență.

În cadrul verificărilor pe care polițiștii le-au făcut în cadrul controlului, aceștia au constatat că bărbatul fusese deținător de permis de conducere, însă acesta i-a fost anulat.

De asemenea, pentru că cel oprit prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare a alcoolemiei de 0.57 mg/l.

Față de cele constatate, s-a dispus conducerea persoanei la o unitate medicală autorizată, unde i s-au recoltat mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate concentrația de alcool existentă în organism.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducre și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substante”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ ÎN SISTEM ”CASCADĂ” DE

POLIȚIȘTII RUTIERI

La data de 18 mai a.c. polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Brașov au organizat și desfășurat o acțiune în sistem CASCADĂ pe D.N. 1 și D.N. 1A, în intervalul orar 08:00 – 11:00, aceasta având ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, în zonele unde au fost înregistrate evenimente rutiere, pe fondul nerespectării acestei reguli de circulație.

Acțiunea s-a desfășurat atât pe raza județului Brașov, cât și în județulul limitrof Prahova, unde au fost angrenați 35 de polițiști, care au utilizat 11 aparate de măsurare a vitezei.  

În cadrul activitîților desfășurate au fost constatate 166 de abateri rutiere, pentru care polițiștii au reținut 3 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

Unul dintre conducătorii auto a fost surprins în timp ce efectua o manevră ilegală de depăsire, iar în cadrul controlului efecutat de polițiști, s-a stabilit că bărbatul avea și o alcoolemie în aerul expirat peste limita legală.

Pentru acesta polițiștii au întocmit un dosar penaal, în care conducătorul auto este cercetat cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, sub coordonarea unui procuror de caz.

 

Reamintim faptul că scopul tuturor activităților desfășurate nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege!