22 Mai 2023Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BULETIN DE PRESĂ din data de 22.05.2023

    Nr. 130 din 22 mai 2023

 

BĂRBAȚI REȚINUȚI PENTRU INFRACȚIUNI DE

 LOVIRE SAU ALTE VIOLENȚE ȘI TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov - Secţia 4 Poliţie efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu persoanele cercetate în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  “lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice”.

 

În cauză polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 21 mai a.c., în jurul orei 04.15, în zona unui local public, unde avea loc un eveniment muzical, o persoană a fost agresată fizic de doi bărbați, moment surprins de organele de poliție care au pornit în urmărirea agresorilor.

 

Aceștia au fost prinși și identificați ca fiind doi tineri, în vârstă de 27, respectiv 28 de ani, din județul Prahova, care au fost conduși la unitatea de poliție pentru continuarea cercetărilor.

 

Persoana vătămată a fost transportată la o unitate spitalicească, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, ulterior stabilindu-se că necesită 30-35 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor suferite.

 

Prin ordonanța din data de 21 mai a.c., polițiștii au dispus reținerea persoanelor bănuite pentru 24 de ore, acestea urmând a fi prezentate Pachetului de pe lângă Judecătoria Brașov pentru luarea măsurilor legale.  

 

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

 

CERCETAȚI PENAL PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

 

 - Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier au oprit, în trafic, în data de 21 mai a.c., jurul orei 01.15, un autovehicul pentru control, care circula pe șoseaua Cristianului, din municipiul Brașov. În timpul verificării legalității documentelor, polițiștii au observat că bărbatul, în vârstă de 35 de ani, emana halenă alcoolică, fapt pentru care s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest.

 

Rezultatul testului a indicat o valoare a alcoolemiei de 0.92  mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la unitatea medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

 

Față de situația constatată în cauză, s-a luat măsura întocmirii unui dosar de cercetare penală, pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe”, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

 - La aceeași dată, în jurul orei 10:00, pe raza municipiului Brașov, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit pentru control un conducător auto, care circula pe strada Buzești și care se afla sub influența alcoolului.

 

Rezultatul afișat de aparatul etilotest pentru conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a fost de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare a acestei valori, persoana depistată a fost condusă la unitatea medicală pentru recoltarea de mostre biologice.

 

La acest moment polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe”, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.