24 Mai 2023Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BULETIN DE PRESĂ din data de 23.05.2023

                                                       Nr. 131 din 23 mai 2023

         

BĂRBAT CERCETAT PENTRU

 VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE ȘI DISTRUGERE

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov - Secţia Nr. 1 Poliţie efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “violența în familie și distrugere”.

 

Astfel, în data de 22 mai a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii au fost alertați de către o femeie cu privire la faptul că soțul acesteia ar fi agresat-o fizic în timp ce se aflau la locuința comună.

 

Un echipaj de poliție s-a deplasat la adresa indicată, unde l-au identificat pe agresor în persoana unui bărbat, în vârstă de 46 de ani.

 

Din cercetările efectuate în cauză, a reieșit faptul că, pe fondul unor neînțelegeri conjugale, bărbatul și-ar fi agresat soția în timp ce se aflau în garajul locuinței comune, iar în manifestarea comportamentului său agresiv ar fi lovit cu o bicicletă parbrizul autoturismului persoanei vătămate și cu pumnii și picioarele caroseria acestuia.

 

Față de sesizarea primită, polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului, iar concluziile au arătat că există un pericol iminent, astfel că aceștia au emis ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, dispunându-se evacuarea bărbatului din locuința comună.

         

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

 

MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DUPĂ CE A FOST TRANSPORTAT

FĂRĂ DOCUMENTE DE PROVENIENȚĂ

 

Polițiștii din cadrul Secția 3 Poliție Rurală Brașov- Postul de Poliție Șercaia, în timp ce desfășurau activități operative pe raza localității de competenţă, acționând cu preponderență pentru combaterea delictelor silvice, au oprit în trafic, la data de 22 mai a.c., în jurul orelor 17.00, o autoutilitară în care se transporta material lemnos.

La volanul autoutilitarei se afla un bărbat, în vârstă de 30 ani, din satul Arini, judetul Brasov.

 În urma verificărilor efectuate asupra mărfii transportate, poliţiştii au constatat faptul că, pentru întreaga cantitate de aproximativ 2 m.c. material lemnos, aflată în mijlocul de transport, nu erau emise documente specifice de proveniență și transport.

Întrucât transportul interceptat nu îndeplinea condițiile de legalitate, materialul lemnos, din specia fag, a fost confiscat şi predat în custodie unui reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Pădurile Șincii.

Față de conducătorul vehiculului, poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale în conformitate cu prevederile legii silvice.