29 Mai 2023Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BULETIN DE PRESĂ din data de 25.05.2023

    Nr. 132 din 25 mai 2023

         

BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTII BRAȘOVENI

 PENTRU COMITEREA DE FURTURI

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov-Biroul Investigații Criminale efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “furt și furt calificat”, cu persoana bănuită de comiterea faptelor în stare de reținere.

 

La data de 23 aprilie a.c., polițiștii brașoveni au fost sesizați de către o persoană de sex masculin cu privire la faptul că, în cursul acelei seri, în timp ce se afla în fața unui imobil de pe bulevardul Saturn, din municipiul Brașov, i-a fost sustras un telefon mobil, în valoare de aproximativ 2200 lei, din borseta pe care o avea asupra sa.

 

Cercetările efectuate în cauză au dus la identificarea persoanei bănuite de săvârșirea faptei, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din municipiul Brașov. Polițiștii au demarat ample activități de căutare a bărbatului, iar acesta a fost depistat în data de 24 mai a.c., fiind condus la sediul unității de poliție.

 

Ulterior, cercetările au fost continuate cu privire la activitatea infracțională a bărbatului, ocazie cu care s-a stabilit că nu era la prima faptă de natură penală.

Astfel, în cursul lunii ianuarie a.c., acesta s-ar fi întâlnit în zona Ardealul, de pe bulevardul Saturn din municipiul Brașov, cu o persoană pe care a salutat-o și a îmbrățișat-o, moment în care i-a sustras un telefon mobil din buzunarul exterior al hainei pe care o purta persoana vătămată, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 1200 lei.

Prin ordonanța organului de cercetare penală, persoana bănuită a fost reținută pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv.

 

Cercetările sunt continuate de polițiștii brașoveni, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

 

SOCIETATE DE PRELUCRARE A LEMNULUI SANCȚIONATĂ

DE POLIȚIȘTI

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au dispus sancționarea și confiscarea materialului lemnos găsit fără documente de proveniență în urma unui control ,pe care l-au efectuat la o socitate comercilală de profil.

 

Astfel, în cadrul unei acțiuni care a urmărit combaterea tăierii, furtului, transportului, deținerii și comercializării materialelor lemnoase, polițiștii au efectuat un control pe această linie la o societate de profil, din localitatea Rupea, jud. Brașov.

 

În urma controlului pe care polițiștii l-au efectuat s-a constatat că societatea deținea cantitatea de 5 mc.  cherestea rășinoase fără proveniență legală;

 

Față de cele constatate societatea a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor din Legea nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 5000 lei și s-a dispus măsura complementară a confiscării fizice a cantității de 5  mc. cherestea rășinoase, pentru care s-a stabilit o valoare de 4625 lei.                

 

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII

PUS ÎN APLICARE DE CĂTRE POLIȚIȘTI

 

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Apața au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Rupea, după ce un bărbat a fost condamnat definitiv.

 

Astfel, la data de 24 mai, în baza mandatului emis de către instanța de judecată, polițiștii s-au deplasat la locul de muncă al bărbatului pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei de 4 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a aunui autovehicul fără permis de conducere și refuz de prelevare de recolatare de probe biologice.

 

După identificarea bărbatului condamnat, de 34 de ani, din localitatea Apața, acesta a fost depus la Penitenciarul Codlea, unde urmează să execute pedeapsa pentru care a fost condamnat.