29 Mai 2023Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BULETIN DE PRESĂ din data de 26.05.2023

Nr. 133 din 26 mai 2023

 

PERSOANĂ REȚINUTĂ DE POLIȚIȘTI PENTRU AGRESIUNE

 

Un bărbat fără domiciliu a fost reținut de polițiștii brașoveni după ce ar fi agresat o femeie, într-o stație de autobuz.

 

La data de 25.05.2023, în jurul orelor 20.00, Poliția Brașov a fost sesizată, prin S.N.U.A.U 112, cu privire la faptul că, în Livada Poștei, din municopiul Brașov, în zona stației R.A.T., a avut loc o agresiune.

 

În urma celor sesizate, la fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secției 1 Poliție Brașov, care a identificat persoana vătămată, o femeie în vârstă de 40 de ani, domiciliată în municopiul Săcele.

 

Din cercetarile efectuate a rezultat faptul că, în timp ce aștepta autobuzul în stație, ar fi fost agresată fizic de către o persoană cu un obiect și ulterior lovită cu brațele, astfel că, în urma loviturilor primite, victima s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se cu capul de un zid de beton.

Victima a fost condusă ulterior la Spitalul Județean Brașov pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 

În urma activităților investigative efectuate, polițiștii au identificat agresorul, un bărbat în vârstă de 37 de ani, fără domiciliu stabil, acesta fiind condus la sediul Sectiei 1 Politie Brașov în vederea continuării cercetărilor.

 

Față de suspect s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de lovirea sau alte violențe și s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

 

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII RUTIERI ÎN ACELAȘI TIMP

ÎN DOUĂ JUDEȚE

 

În data de 25.05.2023, între orele 17.00-19.00, Serviciul Rutier Brașov, împreună cu Serviciul Rutier Covasna, au organizat și desfășurat o acțiune cu efective mărite pe D.N. 11, în sistem cascadă, având ca scop prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, în zonele unde au fost înregistrate anterior evenimente rutiere, pe fondul nerespectării acestei reguli de circulație.

 

Astfel, în cadrul acțiunii au participat 27 polițiști, 15 din cadrul I.P.J. Brașov, 12 polițiști din cadrul I.P.J. Covasna, care au utilizat un număr de 7 aparate de măsurare a vitezei.

 

Cu ocazia desfășurării acțiunii au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.575 lei și au fost reținute 10 permise de conducere, din care 10 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 2 certificate de înmatriculare.

 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au aplicat 71 sancțiuni contravenționale, în valoare de 29.145 lei, din care:

- 68 pentru nerespectarea regimului legal de viteză;

- 3 alte abateri la regimul rutier;

- 8 permise de conducere reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, conform art. 102 alin. (3), lit. e din O.U.G. 195/2002R.

 

În intervalul desfășurării acțiunii, pe tronsonul D.N. 11 pe raza căruia s-a acționat nu au fost înregistrate accidente rutiere.

 

SALOANE DE ÎNFRUMUSEȚARE CORPOALĂ VERIFICATE DE

POLIȚIA BRAȘOV

 

La data de 25.05.2023, în baza prevederilor unui plan de acțiune pentru prevenirea şi combaterea infracționalității în domeniul evaziunii fiscale și cel al prestării serviciilor de înfrumusețare corporală, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune cu efective extinse pe raza municipiului Brașov.

 

Obiectivul principal al acțiunii a fost reprezentat de verificarea respectării de către agenții economici, care își desfășoară activitatea comercială în domeniul prestării serviciilor de înfrumusețare corporală - saloane de coafură, cosmetică, saloane tip barber-shop, remodelare corporală etc. a dispozițiilor legale în vigoare, inclusiv a normelor specifice care reglementează protejarea drepturilor de proprietate intelectuală (drepturi de autor și conexe).

 

Cei 37 de polițiști angrenați au verificat 55 de operatori economici și au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 69.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, fiind confiscate și sume de bani, în valoare de 4.775 lei, pentru care nu au fost identificate documente justificative.

 

Reprezentanții a patru agenți economici verificați au fost invitați la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, întrucât, cu ocazia verificărilor efectuate, au fost identificate mai multe agende cu însemnări olografe.

Ceercetările urmează a fi continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.