29 Mai 2023Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BULETIN DE PRESĂ din data de 27.05.2023

Nr. 134 din 27 mai 2023                                            

 

ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE PENTRU MENȚINEREA UNUI CLIMAT DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Brașov au depistat în trafic mai multe persoane care conduceau autovehicule în timp ce se aflau sub influența alcoolului sau fără a avea acest drept.

 

 - În data de 26.05.2023, în jurul orelor 12.30, pe str. Prunului din Municipiul Brașov, a fost oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 52 de ani.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Brașov, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În cauza s-a procedat la întocmirea unui dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, activități desfășurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

 

 - La data de 26.05.2023, în jurul orelor 17.15, polițiștii au oprit în trafic un autoturism, care circula pe str. Independenței din Municipiul Brașov, condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani.

 

În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare pozitivă de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prin urmare, conducătorul auto a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

 

 - La data de 26.05.2023, în jurul orelor 14:28, pe str. Doamna Stanca din Municipiul Făgăraș a fost oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 48 de ani, domiciliat în comuna Voila, în timp ce conducea un autovehicul din direcția Brașov către Sibiu.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipiului Făgăraș, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

 

 - În ziua de 26.05.2023, în jurul orei 18:50, polițiști din cadrul Postului de Poliție Mândra, pe timpul executării unei acțiuni pe segmentul prevenirii accidentelor rutiere, au identificat în trafic un bărbat, în vârstă de 23 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localității Vad, comuna Șercaia.

 

La solicitarea polițiștilor, conducătorul auto nu a putut prezenta documente care să certifice dreptul de a conduce pe drumurile publice, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat că acesta nu deține permis pentru nici o categorie.

 

În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cercetările urmând a fi continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

 

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII BRAȘOVENI PE RAZA LOCALITĂȚII HOMOROD

 

În data de 26.05.2023, în intervalul orar 10:00-13:00, în baza unui plan de acțiune, a fost organizată și desfășurată o acțiune cu efective mărite pe raza comunei Homorod, pe linia prevenirii și combaterii furturilor de animale și pentru verificarea legalității sacrificării și comercializării animalelor.

 

La acțiune au participat 8 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de reprezentanți din cadrul D.S.V.S.A. Brașov, O.A.R.Z. Brașov, Asociației Crescătorilor de Animale Jimbor și 3 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.

 

În cadrul acțiunii au fost legitimate 30 persoane și au fost verificate 28 de autovehicule. Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.260 lei, după cum urmează:

- 5 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;

- 1 pentru nerespectarea O.U.G. 23/2010 privind identificarea și înregistrarea ovinelor;

- 1 pentru încălcarea H.G. nr. 984/2002 privind normele sanitar-veterinare;

- 1 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, cu referire la nerespectarea obligațiilor deținătorilor de animale.

 

MANDAT DE EXECUTARE PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII BRAȘOVENI 

 

În data de 26.05.2023, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz au  pus în executare un mandat, emis de Judecătoria Rupea, pe numele unei femei, în vârstă de 21 de ani, domiciliată în comuna Comăna.

 

Femeia a fost condamnată de Judecătoria Rupea la executarea unei pedepse de 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, fiind predată de polițiști la Penitenciarul Târgșor, din județul Prahova.  

 

BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU COMITEREA UNOR FAPTE DE FURT ȘI EFECTUAREA DE OPERAȚIUNI FINANCIARE ÎN MOD FRAUDULOS

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au fost sesizați, la data de 17.04.2023, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras 5 telefoane mobile și 2 genți de damă lăsate nesupravegheate pe o alee din cadrul unui complex turistic din Municipiul Făgăraș.

 

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat autorul, un bărbat în vârstă de 21 de ani, domiciliat în județul Sibiu, stabilindu-se că, la data de 17.04.2023, bărbatul a observat bunurile lăsate nesupravegheate pe o alee din cadrul complexului și le-a sustras.

 

Ulterior, suspectul a vândut două telefoane mobile, iar două carduri bancare, care se aflau într-o geantă sustrasă, le-a predat unui alt bărbat, în vârstă de 38 ani, care le-a folosit pentru plata unor produse prin metoda contact-less, în valoare totala de 46 de lei.

 

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale fata de bărbatul în vârstă de 21 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și complicitate la infracțiunea de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, respectiv față de bărbatul în vârstă de 38 de ani pentru comiterea infracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată (4 acte materiale).

 

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul inspectoratului. Cele 5 telefoane mobile sustrase au fost recuperate, urmând a fi restituite persoanelor vătămate.

 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Politiei Municipiului Făgăraș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

 

AUTORII UNOR FAPTE DE BRACONAJ IDENTIFICAȚI DE POLIȚIȘTI

 

La data de 25.05.2023, în jurul orelor 22.10, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliției Brașov au fost sesizați, prin apel de urgență, de către un paznic de vânătoare, cu privire la faptul că, pe Dealul Măgura din comuna Poiana Mărului, se efectuează activități de braconaj.

 

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au identificat doi bărbați, în vârstă de 57 și 59 de ani, ambii domiciliați în orașul Zărnești.

 

Verificările efectuate au indicat faptul că cei doi bărbați se deplasau cu un ATV neînmatriculat, asupra acestora fiind identificată o armă cu o singură țeavă, marca Steyer, calibru 6,5 mm, prevăzută cu amortizor, neintrată în circuitul legal al armelor, 2 cartușe calibru 6,5X57, precum și  o lanternă O-Light cu dispozitiv magnetic de montare pe armă.

 

Bărbatul în vârstă de 59 de ani nu deține permis de armă, iar pe numele acestuia nu era eliberată autorizație de vânătoare, iar bărbatul de 57 de ani deține permis de armă, având calitatea de vânător, dar pe numele acestuia nu a fost eliberata autorizație de vânătoare.

 

S-a procedat la ridicarea, în vederea continuării cercetărilor, a armei marca Steyer, precum și a ATV-ului, ambele aparținând bărbatului de 57 de ani.

 

În data de 26.05.2023, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul de 57 de ani pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și braconaj, respectiv față bărbatul în vârstă de 59 de ani pentru comiterea faptei de braconaj.

Față de suspectul în vârstă de 57 de ani a fost luată măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul inspectoratului.

 

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești.