30 Mai 2023Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BULETIN DE PRESĂ din data de 29.05.2023

    Nr. 136 din 29 mai 2023

 

BĂRBAȚI REȚINUȚI PENTRU FURT CALIFICAT

 

La data de 28 mai a.c., în jurul orei 04.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov –Biroul Rutier au oprit în trafic un autovehicul, care circula pe strada 13 Decembrie din municipiul Brașov, existând suspiciuni cu privire la legalitate circulației pe drumurile publice.

 

Astfel, polițiștii au procedat la identificarea conducătorului auto în persoana unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, pasageri fiind doi tineri, în vârstă de 26, respectiv 27 de ani.

În cadrul controlului efectuat, aceștia au descoperit în interiorul autoturismului 27 de saci din rafie, ce conțineau elemente metalice utilizate la îmbinarea schelelor.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Secției 5 Poliție Brașov, unde polițiștii au continuat cercetările și au stabilit faptul că cei 27 de saci de rafie, conținând fiecare un număr de aproximativ 40 de elemente de îmbinare pentru schelele metalice, fuseseră sustrași cu puțin timp în urmă de doi dintre ocupanții autoturismului, cu complicitatea celui de-al treilea, de pe un teren situat pe strada Ioan V. Socec, din municipiul Brașov.

Prejudiciul cauzat, în valoare aproximativă de 25.000 lei, a fost recuperat în totalitate.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea celor trei persoane bănuite de comiterea faptei pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”furt calificat” și ”complicitate la furt calificat”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

 

CONDUCĂTOR AUTO REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE

 

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara- Postului de Poliţie Tărlungeni au dispus reținerea unui bărbat, după ce acesta a condus un autovehicul pe drumurile publice, având montate plăcuțe cu număr de înmatriculare fals, în timp ce se afla sub influența alcoolului și fără să dețină permis de conducere.

 

Astfel, la data de 28 mai a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Crișan din comuna Tărlungeni, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din localitatea Tărlungeni, județul Brașov.

 

Bărbatul prezenta reacțiile unei persoane care s-ar fi aflat sub influența alcoolului, fapt pentru care polițiștii au procedat la testarea acestuia, rezultatul indicând o concentrație a alcoolemiei de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, interogările efectuate în bazele de date au arătat că persoana nu este nici posesoare de permis de conducere, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare erau atribuite unui alt autovehicul.

 

Pentru cele constatate, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i s-au recoltat mostre biologice, urmând a se stabili cu exactitate concentrația alcoolică din organism.

 

De asemenea, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea a unui vehicul fără permis de conducere, conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” , iar față de conducătorul auto au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea sa în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

 

Dosarul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.