28 Februarie 2024Sursa: I.P.J. BRAȘOV

Buletin de presă din 28.02.2024

 

                                  nr. 45 din 28 februarie

 

CONDUCĂTOR AUTO TESTAT POZITIV PENTRU CONSUMUL DE ALCOOL DUPĂ CE A FOST IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, după ce un conducător auto, testat pozitiv pentru consumul de alcool, ar fi provocat un accident rutier, în urma căruia au fost avariate patru autoturisme.

 

La data de 27 februarie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov - Biroul Rutier, au intervenit pe strada Nucului, din municipiul Brașov, la locul producerii unui accident rutier, soldat cu pagube materiale.

 

La fața locului polițiștii au constat că un bărbat, de 31 de ani, ar fi pierdut controlul autoturismului pe care îl conducea și, astfel, ar fi lovit alte 3 autoturisme, care erau parcate în afara părții carosabile.

 

În urma acestui incident, polițiștii l-au testat pe bărbat din punct de vedere al consumului de alcool, iar rezultatul a indicat o valoare de 1.09 mg/l alcool pur în aerul respirat. Ca urmare a rezultatului înregistrat, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost prelevate mostre biologice, a căror analiză va stabili cu certitudine valoarea alcoolemiei.

 

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  “conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

 

ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII BRAȘOVENE

 

La data de 27 februaruie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au desfășurat mai multe acțiuni care au avut ca scop menținerea unui mediu de siguranță adecvat, în special prin prevenirea și combaterea infracțiunilor rutiere.

 

Polițiștii rutieri brașoveni au desfășurat activități complexe, în sistem CASCADĂ, în vederea identificării și sancționării abaterilor de la normele legale, în special pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză și regulile privind efectuarea manevrei de depășire, dar și pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

 

La activități au participat 16 polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov, iar rezultatul acțiunilor s-a concretizat prin aplicarea unui număr de 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 44.000 lei.

 

Dintre aceste sancțiuni, 69 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de viteză. De asemenea, polițiștii rutieri au ridicat 3 certificate de înmatriculare și au reținut, în vederea suspendării, 6 permise de conducere.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au deschis un dosar penal și cercetează o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice, după ce au depistat în trafic, la volan, o personă care nu deține dreptul legal de a conduce. 

 

 

 

Acțiunile vor continua în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică!

 

 

MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIȚIȘTII BRAȘOVENI

 

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Zărnești au desfășurat activități de control la o unitate economică, din localitatea Holbav, unde, după cubarea și măsurarea materialului lemnos existent, au fost aplicate mai multe sancțiuni.

 

Controlul s-a desfășurat împreună cu reprezentanții Direcției Silvice Brașov, iar în urma celor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contraventionale la regimul sivic, după cum urmează:

  • 1 sancțiune în valoare de 10.000 lei și confiscarea valorică a cantității de 53.98 mc. lăturoaie, în valoare de 9.284,56 lei și cantitatea de 4,86 tone rumeguș în valoare de 311,04 lei. Suma totală confiscată valoric fiind de 9.595,6 lei.
  • 1 sancțiune cu amendă în cuantum de 1.000 lei și confiscarea cantității de 5,21 mc cherestea, în valoare de 4668,16 lei.