26 Noiembrie 2023Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BULETIN DE PRESĂ din data de 26.11.2023

 

              Nr. 286 din 26 noiembrie 2023

 

ORDIN DE PROTECȚIE EMIS DE POLIȚIȘTI PENTRU FAPTE DE VIOLENȚĂ DOMESTICĂ

 

Polițiștii brașoveni au emis un ordin de protecție provizoriu după ce o femeie ar fi fost amenințată și agresată de către propriul soț.

La data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Codlea au fost sesizați de către o femeie, care reclama faptul că soțul acesteia, care se flă în stare de ebrietate, face scandal în domiciliu.

Ca urmare a sesizării primite, polițiștii s-au deplasat la adresa indicată și au efectuat cercetări ce au condus la identificare unui bărbat, în vârstă de 32 de ani, care și-ar fi amenințat soția cu acte de violență, aspecte care i-au creat femeiei o stare de teamă.

În baza celor constatate, polițiștii au întocmit un formular de risc, din care a reieșit faptul că există pericol iminent de violență astfel că, pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu.

De asemenea, ca măsuri de siguranță, polițiștii au stabilit că, în perioada de valabilitate a ordinului de protecție, bărbatul să păstreze o distanță de siguranță față de soția și să nu se apropie de locuința acesteia.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „amenințare”, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

 

DOSAR PENAL DESCHIS DE POLIȚIȘTI PENTRU CONDUCEREA AUTOVEHICULULUI FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

 

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Brașov - Biroul Rutier efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, după ce au depistat în trafic un autovehicul, condus de un bărbat fără permis de conducere.

La data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 01:30 dimineața, polițiștii rutieri, au oprit pentru control un autovehicul, care circula pe strada Dimitrie Anghel, din municipiul Brașov.

După ce a fost identificat cel aflat la volanul vehicului, un tânăr în vârstă de 22 de ani, polițiștii au efectuat verificări cu privire la legalitatea documentelor și au stabilit faptul că acesta nu este deținător de permis de conducere.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.