27 Noiembrie 2023Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BULETIN DE PRESĂ din data de 27.11.2023

 

              Nr. 287 din 27 noiembrie 2023

 

TINERI REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU SĂVÂRȘIREA INFRACȚIUNII DE FURT CALIFICAT

 

Poliția Municipiului Făgăraș a dispus reținerea a două persoane, bănuite că ar fi sustras bunuri din incinta unei unități comerciale din municipiul Făgăraș. 

La data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 00:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au fost sesizați cu privire la faptul că două persoane ar fi sustras bunuri din incinta unei benzinării din municipiul Făgăraș.

Ca urmare a sesizării primite, polițiștii s-au deplasat imediat la sediul unității comerciale, iar în urma cercetărilor efectuate, în scurt timp, au depistat și identificat persoanele bănuite de comiterea faptei, respectiv doi tineri, în vârstă de 21 și 25 de ani.

Cu ocazia verificărilor efectuate, a rezultat faptul că unul dintre tineri, avea deja aplicată măsura preventivă a controlului judiciar, fiind cercetat și în cadrul unui alt dosar penal, pentru comiterea unor infracțiuni similare.

După depistarea persoanelor bănuite și după recuperarea bunurilor sustrase, în urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea și depunerea celor doi tineri în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brasov, pentru o perioadă de 24 de ore.

În cauză, față de cei doi tineri a fost dispuă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile iar cercetările sunt continuate de  polițiști făgărășeni, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „furt calificat”, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

 

ARTICOLE PIROTEHNICE FĂRĂ DOCUMENTE CONFORME RIDICATE DE POLIȚIȘTII BRAȘOVENI

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov - Serviciul Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”

La data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase, în colaborare cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila, au acționat în vederea depistării unui transport de articole pirotehnice, care, conform datelor deținute de polițiști, nu ar respecta  prevederile legale din domeniu.

Astfel, polițiștii au identificat și au oprit pentru control, un autovehicul, în care erau transportate mai multe tipuri de articole pirotehnice și care era condus de un bărbat, în vârstă de 54 de ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu acest profil de activitate.

Cu ocazia verificării aspectelor de legalitate asupra documentelor, s-a constatat faptul deși exista autorizația necesară pentru deținerea, comercializarea și transportul de astfel de mărfuri, avizul de însoțire al articolelor pirotehnice ar fi fost completat fără respectarea normelor legale în vigoare.

În acest context, întreaga cantitate de articole pirotehnice identificată, în cantitate totală aproximativă de 150 kg,  a fost ridicată de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” iar cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciul Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.