30 Mai 2023Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BULETIN DE PRESĂ din data de 28.05.2023

    Nr. 135 din 28 mai 2023

 

BĂRBAT REȚINUT PENTRU DELAPIDARE

 

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Feldioara-Postul de Poliţie Tărlungeni efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu persoana cercetată în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”delapidare”.

 

Astfel, în data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii au fost sesizați de către administratorul unei societăți comerciale, cu sediul în satul Cărpiniș, județul Brașov, cu privire la faptul că un angajat ar fi sustras motorină, în ultimele 3 luni de zile, din rezervorul unui camion al cărui gestionar era.

Activitățile urgente întreprinse de către polițiști au dus la depistarea și oprirea în trafic pe DN1, la ieșirea din municipiul Brașov spre comuna Feldioara, a autoutilitarei respective, la volanul căreia se afla chiar angajatul societății, un bărbat de 37 ani, din satul Tărlungeni, județul Brașov.

În urma controlului efectuat, în bena camionului au fost descoperite mai multe butoaie de tablă cu capac, în care se afla catitatea de aproximativ 1000 litri de motorină.

Din ancheta desfășurată  a rezultat faptul că bărbatul bănuit de comiterea faptei ar fi sustras cantitatea respectivă, începând cu luna martie și până în data de 27 mai a.c.,  din rezervorul aceluiași camion, iar combustibilul l-ar fi depozitat la locuința sa din satul Tărlungeni. În data de 27.05.2023, bărbatul ar fi decis să transporte combustibilul spre comuna Feldioara, moment în care a fost depistat de organele de poliție.

În baza probatoriului administrat, persoana cercetată a fost reținută pentru o perioadă de 24 ore și introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

CERCETAȚI PENAL PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA SUBSTANȚELOR INTERZISE

 

 - Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov - Biroul Rutier efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

Astfel, la data de 27 mai a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii au oprit în trafic un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Săcele, județul Brașov, care conducea un autoturism pe strada Jepilor, din municipiul Brașov.

 În timp ce polițiștii efectuau controlul, au observat indicii în comportamentul conducătorului auto din care reieșea că s-ar fi aflat sub influența substanțelor interzise, fapt pentru care s-a procedat la testarea sa din punct de vedere al prezenței substanțelor psihoactive, iar rezultatul a fost pozitiv la substanța canabis.

În consecință, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței în organism a substanțelor psihoactive consumate.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

 

 - La data de 27 mai a.c., în jurul orelor 08.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit pentru control, pe str. Zaharia Stancu din municipiul Brașov, un autovehicul care era condus de un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din comuna Bod, județul Brașov.

 

În timpul efectuării controlului, conducătorul auto a manifestat o stare de agitație, ceea ce i-a determinat pe polițiști să efectueze un test în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism, iar rezultatul a fost pozitiv la substanța cannabis.

 

Având în vedere rezultatul obținut, polițiștii au condus persoana la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței în organism a substanțelor psihoactive consumate.

 

În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ” conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluție legală.