22 Iunie 2022Sursa: I.P.J. BRAȘOV

PERSOANE REȚINUTE DE CĂTRE POLIȚIȘTII BRAȘOVENI

1. Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tâlhărie calificată” și „complicitate la furt calificat”.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, la data de 20 iunie 2022, în jurul orei 02.30, un bărbat, în vârstă de 36 ani, s-ar fi deplasat la locuința sa din municipiul Brașov, împreună cu alte trei persoane, respectiv doi bărbați și o femeie, iar în interiorul imobilului ar fi consumat băuturi alcoolice.

Ulterior, femeia ar fi exercitat acte de violență asupra bărbatului, în vârstă de 36 ani și i-ar fi sustras acestuia mai multe bunuri și sume de bani, părăsind locuința, împreună cu ceilalți doi bărbați.  

În urma unui complex de activități-investigativ operative desfășurate, polițiștii au identificat cele trei persoane ca fiind doi bărbați, în vârstă de 33 ani și 22 ani, din județele Brașov și Neamț și o tânără, în vârstă de 25 ani din județul Prahova, cea din urmă fiind depistată la un punct de trecere al frontierei din județul Arad, fiind escortată în baza unui mandat de aducere la Poliția Municipiului Brașov.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânăra, în vârstă de 25 ani, a fost reținută pentru 24 de ore și introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

2. Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „agresiune sexuală”.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, la data de 19 iunie 2022, în jurul orei 18.45, în timp ce se aflau într-un pasaj CFR din municipiul Brașov, o persoană de sex masculin ar fi efectuat, în mod repetat, atingeri neconsimțite unei tinere, în vârstă de 23 ani.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate, polițiștii au identificat și depistat persoana bănuită de săvârșirea faptei ca fiind un bărbat, în vârstă de 33 ani din județul Covasna, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.