-Se afla indiferent de timp si anotimp, zilnic, cel putin 6 ore , in mijlocul dumneavoastra , onorat sa va asculte problemele si sa vas ofere solutii de rezolvare , deci faceti cunostinta , pentru ca merita!
- Este puntea de legatura intre dumneavoastra si institutiile care trebuie sa va solutioneze drepturile si interesele legitime , deci contactati-l!-Va poate ajuta sa stingeti conflictul cu vecinii, facandu-i sa va redevina prieteni, fiind un negociator profesionist , asa ca apelati-l cu incredere!
-Ii ajuta pe oamenii batrani sau cei cu handicap fizic ori mental sa se fereasca de infractori si ii sfatuieste cum sa procedeze pentru a nu deveni victime , deci informati-l despre cei care au nevoie de ajutor
- Este un bun consilier pe probleme cetatenesti, asa ca nu ezitati si invitati-l la sedintele dumneavoastra de locatari !
- Este prietenul copiilor , pe care ii invata cum sa se fereasca de infractori si de alte pericole , precum sunt drogurile , deci invitati-l sa participe la sedintele cu elevii sau la ora de dirigentie !

Politia de Proximitate vizeza realizarea urmatoarelor obiective :

Sa devina :

- O politie care sa cunoasca mai bine teritoriul si populatia desevita din zona de responsabilitate si sa fie cunoscuta si apreciata de catre membrii comunitatii respective ;
-O politie care sa stie sa anticipeze si sa previna dificultatile potentiale ce pot sa apara in randul unei comunitati ;
-O politie care sa raspunda mai bine asteptarilor populatiei privind cresterea gradului de siguranta civica si a increderii membrilor comunitatii in institutia noastra ;

Sa realizeze :

- Un parteneriat interactiv intre politistii de proximitate si cetateni, in scopul prevenirii eficiente a unor posibile evenimente negative .

Siguranta înseamna o mai buna calitate a vietii

În spatiul public, politia raspunde de siguranta cetatenilor. Ea trebuie sa reactioneze când aceasta siguranta este amenintata. Dar este mai bine sa previi raul, decât sa repari daunele provocate ulterior de acesta.

De aceea exista acum Politia de Proximitate.

  • Politia de Proximitate este implementata printr-un nou compartiment de specialisti al Politiei de Ordine Publica, dar esenta acestui concept ar trebui sa devina în acelasi timp baza mentalitatii Politiei Române. Aceasta din urma stie ca este un prestator de servicii pentru populatie.

  • Obiectivul principal al Politiei de Proximitate este sa asculte cu atentie problemele cetatenilor pentru a reactiona prin masuri preventive.

  • În multe tari, Politistii de Proximitate fac de mult parte din peisajul vietii cotidiene urbane.

  • Si peste tot unde sunt prezenti, s-a observat ca odata cu cresterea sigurantei cetatenilor, creste si încrederea reciproca între politie si populatie.

  • Prin înfiintarea Politiei de Proximitate, Politia Româna doreste sa întareasca siguranta în spatiul public si sa sporeasca sentimentul de siguranta al cetatenilor.

  • Doriti sa aflati mai multe? Întrebati pe agentul Politist de Proximitate din cartierul dumneavoastra.

    Mereu dispus sa asculte nevoile cetatenilor

    Agentii Politisti de Proximitate sunt politisti cu experienta, care au absolvit un curs de specializare suplimentara. Ca specialisti în actiuni preventive, acestia trebuie sa se remarce printr-o înalta competenta sociala si sa dea dovada de o capacitate deosebita de comunicare. Pe lânga faptul de a comunica cu usurinta, ei trebuie sa fie deschisi la grijile si problemele cetatenilor, fiind în masura sa le dea sfaturi acestora. În plus, munca de politist de proximitate necesita abilitate, disponibilitate, initiativa proprie si autonomie.