08 Februarie 2024Sursa: I.P.J. BRAȘOV

12 percheziții domiciliare efectuate într-un dosar de trafic de droguri

 

               08 februarie 2024

 

12 PERCHEZIȚII DOMICILIARE EFECTUATE ÎNTR-UN DOSAR DE TRAFIC DE DROGURI

 

La data de 6 februarie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Braşov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat 12 percheziții domiciliare, în județul Brașov, într-un dosar penal de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. 

 

Din actele de urmărire penală a rezultat că 5 persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, cu sume între 60 și 900 de lei, cantități de droguri de risc (canabis), de mare risc (cocaină, speed și ecstasy) și substanțe cu efecte psihoactive către consumatori, inclusiv minori, din județul Brașov.

 

Astfel, în urma celor 12 percheziții domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri (canabis, MDMA, ciuperci cu efect halucinogen), mai multe grindere, cântare electronice de precizie, obiecte purtătoare de urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

 

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea celor 5 persoane.

 

În cursul zilei de 7 februarie a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă a celor 5, pentru 30 de zile.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, precum și al jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Brașov.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.