12 Februarie 2024Sursa: I.P.J. BRAȘOV

Activități desfășurate în cadrul proiectului Școala Siguranței TEDI

   

12 februarie 2024

 

  ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE ÎN CADRUL

 

        PROIECTULUI „ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI”

      

La nivel naţional, pe parcursul anului școlar 2023-2024 se continua Proiectul Şcoala Siguranţei Tedi în baza protocolului de colaborare încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi firma Tymbark Maspex România, partener fiind Ministerul Educaţiei Naţionale.

Pentru al 9-lea an consecutiv, elevii de clasa I vor primi informații importante, în baza acestui proiect, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, prin Biroul Analiza şi Prevenire a Criminalităţii, desfăşurând mai multe activităţi în scopul informării copiilor privind potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor.

Până în prezent, în judeţul Braşov 380 elevi (19 clase) au beneficiat de recomandările poliţiştilor referitoare la importanţa cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unui comportament preventiv la şcoală, acasă sau pe timpul vacanţelor, precum și cauzele și condițiile care favorizează comportamentul deviant, modalități de sesizare și evitare a atingerilor nedorite, siguranța pe internet.

Obiectivele acestor activităţi sunt: prevenirea implicării copiilor în situaţii de risc (accidente rutiere, dispariţii de minori, utilizarea incorectă a internetului) şi  informarea părinţilor cu privire la necesitatea educării copiilor în sensul adoptării unui comportament antivictimal şi antidelictual.

Activitățile se desfășoară în incinta școlilor, cu sprijinul Serviciului Rutier, care participa cu Laboratorul de educație rutieră din dotarea IPJ Brașov.

La finalul anului școlar, copiii care vor participa la activități vor primi o diplomă de participare din partea mascotei Tedi.