08 Februarie 2024Sursa: I.P.J. BRAȘOV

BĂRBAT ARESTAT PREVENTIV PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

 

Din 08 februarie 2024

 

BĂRBAT ARESTAT PREVENTIV PENTRU

TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

 

 

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zărnești efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”tâlhărie calificată”, cu  persoana bănuită de comiterea faptei în stare de arest.

 

Astfel, la data de 30 ianuarie a.c., în jurul orei 20.10, Dispeceratul Poliției Orașului Zărnești a fost sesizat de către o femeie, de 73 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la locuința sa, din orașul Zărnesti, un bărbat necunoscut ar fi pătruns în interiorul imobilului, unde, sub amenințarea unui obiect metalic, i-ar fi solicitat să îi predea toți banii din casă.

 

Astfel, sub starea de teamă exercitată de bărbat, persoana vătămată a luat portofelul și i-a înmânat toți banii pe care îi deținea, respectiv suma de 300 lei, după care acesta a părăsit locuința, plecând într-o direcție necunoscută.

 

Pe baza celor semnalate, polițiștii zărneșteni au întreprins de îndată activități de identificare a persoanei, iar după mai multe investigații operative și vizionarea înregistrărilor video, surprinse de camerele de supreveghere, au reușit identificarea și prinderea persoanei bănuite de săvârșirea faptei, respectiv un bărbat de 45 de ani.  

 

În baza materialului probator, polițiștii au dispus, prin ordonanța din data de 07 februarie, reținerea pentru 24 de ore a bărbatului bănuit de comiterea faptei și introducerea acestuia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

 

După prezentarea persoanei în fața instanței de judecată, judecătorul de drepturi și libertăți dispus ca bărbatul bănuit de comiterea tâlhăriei, în formă calificată, să fie cercetat în stare de arest, astfel că a emis un mandat de arestare preventivă pe numele său pentru 30 de zile.

 

Cercetările sunt continuate de polițiștii zărneșteni, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.