17 Februarie 2024Sursa: I.P.J. BRAȘOV

PERSOANE ARESTATE PREVENTIV PENTRU FURT CALIFICAT

                      

   17 februarie 2024

 

PERSOANE ARESTATE PREVENTIV PENTRU

 FURT CALIFICAT

 

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș – Biroul Investigații Criminale efectueză cerctetări într-o cauză penală, în care persoanele bănuite au fost arestate preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

 

Cercetările au început la jumătatea lunii trecute, când persoane necunosccute la acel moment ar fi pătruns în perimetrul unei unități economice, din comuna Părău, județul Brașov, de unde ar fi sustras mai multe cabluri electrice, cauzând un prejudiciu persoanei vătămate evaluat la suma de 15.000 de euro.

 

Astfel, în urma sesizării pe care polițiștii au primit-o, au desfășurat activități de investigare, în dosarul penal constituit, care au dus în cele din urmă la identificarea celor bănuiți, fiind vorba despre 5 bărbați, 2 din municipiul Făgăraș și 3 din comuna Șercaia, cu vârsta între 22 si 41 de ani.   

 

Pentru completarea probatoriului, la data de 16 februarie, polițiștii făgărășeni, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila și a luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Brașov, au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, atât în localitatea Șercaia, cât și în municipiului Făgăraș. Cu această ocazie, au fost ridicate mai mijloace de probă, materiale folosite de persoanele bănuite, bunuri sustrase și, de asemenea, a fost ridicat și indisponibilizat un autoturism, despre care exista supiciunea că ar fi fost cumpărat cu banii proveniți din săvârșirea acțiunii infracționale.

Tot la percheziții au fost identificate sume de bani, precum și 4 viței, pe care una dintre persoanele bănuite i-ar fi sustras de la o fermă cu o zi înainte, aceștia fiind predați persoanei vătămate.

 

Ca urmare a activităților operative efectuate, au fost puse în executare mandate de aducere pe numele persoanelor bănuite, iar în baza materialului probator s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, a acestora și introducerea lor în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

 

După prezentarea lor de către procurorul de caz în fața judecătorului de drepturi și libertăți, pe numele persoanelor a fost emis mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Activitățile de cercetare sunt continuate la acest moment sub coordoanrea procurorului, desemnat din cadrul Parchetului de pe lândă Judecătoria Făgăraș, urmând ca la finalizarea tuturor verificărilor să fie dispuse măsurile legale.