13 Februarie 2024Sursa: I.P.J. BRAȘOV

TINERI ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU DISTRUGERE FURT ȘI TÂLHĂRIE

13 februarie 2024

 

TINERI ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU DISTRUGERE FURT ȘI TÂLHĂRIE

 

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov - Biroul de Investigații Criminale, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu trei persoane bănuite în stare de arest preventiv, după ce acestea ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de distrugere, furt, dar și tâlhărie.

 

Astfel, la data de 10 februarie a.c., în jurul orei 07:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov au fost sesizați cu privire la faptul că în hala exterioară a Pieței Tractorul, din municipiul Brașov, persoane necunoscute ar fi pătruns în interiorul unei societăți comerciale, de unde ar fi sustras mai multe pachete de țigări, băuturi alcoolice și o sumă de bani.

 

Față de sesizarea primită, la scurt timp, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă de cercetare, iar în urma verificărilor și a investigațiilor întreprinse, polițiștii au reușit identificarea a trei tineri, care, pentru a pătrunde în interiorul halei din Piața Tractorul, ar fi escaladat pereții exteriori ai acesteia, iar dintr-o unitate economică ar fi sustras bunurile menționate.

 

Cu ocazia verificărilor întreprinse, polițiștii au constat că la aceeași dată, anterior furtului, cei trei tineri ar fi abordat o persoană, pe care ar fi lovit-o și i-ar fi sustras telefonul mobil, după care s-au deplasat în zona Pieței Tractorul, de unde ar fi sustras pachetele de țigări, băuturile alcoolice și suma de bani.

 

În baza întregului material probator cei trei tineri bănuiți de săvârșirea fapteleor, cu vârsta cuprinsă între 18 si 25 de ani, din comuna Crizbav județul Brașov, au fost reținuți de către polițiști și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Brașov. Ulterior procurorul de caz i-a  prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți, care a admis propunerea și a emis un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.